Take part in the Green Office's Sustainable Meat Ball competition!


In Student Life Développement durable
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Do you like Liège-style meatballs?

Do you have cooking skills or do you just want a challenge?

Are you a student or a staff member at ULiège?

THEN THIS CONTEST IST FOR YOU!

The Green Office is organizing a great contest "Boulet Durable" !

The goal is to create an innovative recipe for the Liège-style meatball , which is a jewel of Liège's culinary culture.


The contest is exclusively addressed to the members of the ULiège community (students and staff members). Participants may enter alone or in teams. Mixed teams of students and staff members are strongly encouraged.

The objective is to boost our food transition through an innovative recipe for sustainability!

A team can be made up of 1 to 4 members of the ULiège community who submit a common recipe.

The final on April 20 will be held in the presence of Chef Thomas Troupin of the renowned restaurant Toma !

 

Register here!

 

Comment participer ? Les 3 étapes du concours Qu'est-ce que vous pourriez remporter ?

 

iconeInfo For more information, please read the contest rules here: Boulet Durable Rules

iconeDownload Calculate the environmental score of your recipe here: Excel - environmental score

iconeDownload Here is the Compass price list to calculate your cost per canned ball: Ingredient Price List

 

ODD bis  The purpose of this contest is to raise awareness among the members of the ULiège to the main dimensions of sustainability that are at the heart of our food choices. These are mainly the Sustainable Development Goals (SDGs) for production and consumption production and consumption (SDG 12), the human health (MDG 3), environmental health (SDGs 13, 14, 15) and thelocal economy (SDG 11).


ODDs
ODD 3 : Bonne santé et bien-être
Donner aux individus les moyens de vivre une vie saine et promouvoir le bien-être à tous les âges Le troisième objectif vise à assurer la santé et le bien-être de tous, en améliorant la santé procréative, maternelle et infantile, en réduisant les principales maladies transmissibles, non transmissibles, environnementales et mentales.
ODD 12 : Consommation et production responsables
Établir des modes de consommation et de production durables Le douzième objectif est un appel pour les producteurs, les consommateurs, les communautés et les gouvernements à réfléchir sur leurs habitudes et usages en termes de consommation, de production de déchets, à l’impact environnemental et social de l’ensemble de la chaîne de valeur de nos produits. Plus globalement, cet ODD réclame de comprendre les interconnexions entre les décisions personnelles et collectives, et de percevoir les impacts de nos comportements respectifs entre les pays et à l’échelle mondiale.

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